Tot i que” l´hivern ja no es el que era” i menys encara a la Marina, l’aire fred de l’hivern porta moltes preocupacions per als amos responsables dels gossos i per a tindre cura dels nostres animalets en aquesta època de l’any cal tindre presents les següents precaucions:

  • No deixar el gos fora a l’hivern per períodes prolongats de temps. Estar atent a la temperatura corporal del gos, i limitar el seu temps a l’aire lliure és una bona alternativa.Les àrees sense alfombres i amb fredes rajoles poden arribar a ser molt gelades , així cal assegurar-se col·locar mantes i coixins en aquestes zones per al confort del gos.
  • Cal tenir molta cura en caminar o jugar amb el gos prop de llacs, rius o estanys congelats. El teu gos podria relliscar o saltar i provocar-li ferides greus. En gossos de pelatge curt o de pèl gruixut poden patir més fred, per la qual cosa es pot considerar dotar-li d’alguna cosa d’abric i així evitar refredaments. Donar-li calories addicionals amb algun tipus d’aliment per a gossos a manera de complement si passa molt temps a l’aire lliure, o és un animal de treball.

    És important assecar i netejar les seves potes també. Una mica de aloe vera pot suavitzar els coixinets i prevenir un major esquerdament.

    Els gossos no poden parlar amb nosaltres quan estan malalts. Com amo responsable del gos, és important prestar especial atenció a les necesitats del gos durant la temporada d’hivern.

  •  Tindre precaució, a les zones més fredes sobretot si aneu a llocs amb neu amb els compostos utilitzats en els carrers per al desglaç. El seu gust i olor solen ser atractives al gos i també poden ser letals.
  • Proporcionar la hidratació necessària. El gos es deshidrata igual a l’hivern com a l’estiu. Especial atenció amb les fonts de calor suplementari. Les xemeneies i estufes portàtils poden fer cremades al gos.
  •  Com els humans, els gossos també semblen ser més susceptibles a la malaltia en l’hivern, d’aquí que s’extremin les cures del gos.

    PUBLICIDAD

    Per a qualsevol símptoma de malalties com la faringitis, laringitis, bronquitis, refredat o pulmonia es fa molt necessari la consulta d’un veterinari abans que arribe a més per a un tractament amb la medicació que el veterinari prescriguia.

    Mai medicar el gos sense el consell del veterinari.

    Toni Candela Sanchís – Gerente Clínica Veterinaria El Port