Plataforma per la Llengua col·labora amb l’Ateneu Popular Les Casetes de la Vila Joiosa en la celebració de la segona edició de Les Casetes Fest, que tindrà lloc aquest diumenge, 23 d’abril, al Jardí Botànic (carrer Amadori) de la ciutat, i que oferirà titelles, contacontes i jocs en valencià. L’acte tindrà lloc en un barri popular amb forta presència de famílies immigrants, que habitualment no tenen accés a l’oferta cultural en la llengua del territori.

PUBLICIDAD

A Les Casetes Fest hi haurà jocs de fusta, de 10 h a 13 h, i es mostrarà l’espectacle de circ de la Família Barbini (11 h). Després, a les 12 h, serà el torn del grup de música Rondaballs, que interpretarà cançons i farà contacontes. Per tancar la jornada matinal, a les 13 h actuarà el grup de danses Centener, que organitzarà un taller participatiu de balls.

Les activitats seran obertes al públic i completament gratuïtes. L’objectiu és oferir una jornada lúdica i cultural en valencià i de qualitat per a xiquetes i xiquets i públic familiar.

L’Ateneu Les Casetes i Plataforma per la Llengua consideren que la celebració d’actes culturals en valencià en barris populars, com el del Jardí Botànic de la Vila Joiosa, és una oportunitat per a augmentar la vida cultural en valencià i l’autoestima per la llengua pròpia, especialment a les comarques del sud. Oferir actes en valencià, divertits i familiars és clau per a avançar en la plena normalització de la llengua pròpia de la Vila Joiosa.

Tant Plataforma com l’Ateneu Les Casetes volen contribuir a la consideració del valencià com un element comú de tota la societat, independentment de l’origen de la població.