“Un any després de les eleccions autonòmiques i municipals visualitzem els incompliments, retallades i censures del govern de la vergonya, que afecten directament a la vida de la gent de la Marina Baixa”.

La coalició valencianista activa un espai web on es mostren els punts negres, població a població, del govern de la vergonya del PP i Vox.

Els representants de Compromís a la Marina Baixa van denunciar ahir dimarts les retallades i incompliments a llocs com Benidorm, La Vila Joiosa, Altea o Callosa amb el lema ‘Plantem cara al govern de la vergonya’.
Esta acció s’emmarca en les denúncies de la coalició valencianista, poble a poble, el dia que es compleix un any de les eleccions valencianes.
Segons els representants de Compromís, “fa un any de les eleccions i es tracta d’accions que posen negre sobre blanc la caòtica i ineficaç gestió del govern autonòmic de PP i Vox. La nostra valoració és que PP i Vox han aplicat un escandalós retorn al passat: de corrupció, retallades i injustícia. Ha passat un any i el qualificatiu és que eixe suposat gobierno del cambio és el govern de la vergonya”

PUBLICIDAD

A Altea, les regidores Aurora Serrat i Xelo González han denunciat la no execució de la 2a fase del Pla Edificant compromés per l’anterior govern per a la instal·lació de panells solars i arbrat en les escoles públiques i també els dos milions d’euros que han deixat d’ingressar per la derogació de la taxa turística per part de Mazón i els seus socis. La regisora de la Vila Joiosa, Marta Ronda, també s’uneix a esta denúncia ja que “amb eixos ingressos, insisteixen, podrien fer front als efectes derivats de la gran afluència de turisme que ara paga tota la ciutadania. Per la seua part, Benidorm, amb el seu portaveu Pere Beneyto al capdavant, posava el focus en l’eliminació de 17 grups de l’EOI de la ciutat, els retards cada vegada més evidents en la tramitació de la dependència –denominador comú en tots els municipis- i l’impacte ambiental del desenvolupament d’Armanello. Per últim, la portaveu del grup municipal a Callosa d’en Sarrià, Marisa Sellés, apuntava a la retallada de 2 milions d’euros per a l’execució dels plans de prevenció d’incendis locals en un context de sequera extrema, que ha suposat la inversió de 95.000 euros menys en la comarca, dels quals 4.500 euros són els que s’ha retallat a Callosa, quedant-se en poc més d’11.000 euros.

Accions ‘Plantem cara al govern de la vergonya
Les principals accions de denúncia s’han centrat en les retallades de serveis públics bàsics vinculats a l’educació, la sanitat i els serveis socials.

PUBLICIDAD

Els grups municipals, diputats provincials i diputats autonòmics de Compromís van estar ahir en pobles i ciutats denunciant “el desgavell de la gestió autonòmica traslladada a cada realitat concreta municipal.”
S’han organitzat accions a les principals ciutats del País Valencià: Castelló, València, Alacant i Elx. També a capitals de comarca i molts pobles. En cada lloc es denuncien els casos concrets de retallades, censures i caos de gestió concret del govern de la vergonya, el govern de Mazón.
S’han explicitat les polítiques de mercantilització de l’educació com la paralització del programa Edificant; la supressió de 206 aules de l’escola pública; el risc de que 5.000 docents perden la seua faena; la retallada de grups d’idiomes i professorat a les EOI; o l’impediment d’aprendre en valencià amb la llei de confrontació educativa.
S’ha esmentat també la degradació en matèria sanitària, fent negoci amb la salut dels valencians i valencianes, privatitzant Elx-Crevillent, augmentant llistes d’espera o maltractant el personal sanitari.

PUBLICIDAD

Pel que fa a les polítiques socials, s’ha recordat la paralització d’obres d’infraestructures en moltes poblacions, que no se faran i s’ha condemnant la precarietat a què se sotmet els centres amb impagaments de tres i quatre mesos.
També s’ha apuntat al retrocés en la igualtat, la censura en cultura, l’abandonament dels sectors productius, el negacionisme del canvi climàtic i l’eliminació dels controls per evitar la corrupció i l’opacitat.
Hui s’ha habilitat l’espai web ‘Plantem cara al govern de la vergonya’, on la ciutadania podrà consultar els punts negres de retallades, censures, inoperància i caos població a població. “Serà un mapa viu, on anirem introduint nous punts negres”, han exposat els representants de Compromís.

PUBLICIDAD