Quan arriba el 22 de novembre, no falla, l’escola Les Rotes, a Altea, es prepara per escoltar els seus músics. I es que ja són 16 anys consecutius, inclosa la tele celebració l’any de pandèmia, els que aquesta escola celebra el dia dels músics.

Un total de 45 participants : 7 de corda, 12 elèctrics, 18 de vent i 8 de percussió els que ens deleitaren amb les seues melodies.

Baix de la porxada de l’escola ens esperaven Kiko Ripoll, Arnau Company, Artem Ilicher i Mar Ribes a la guitarra; a l’entrada de l’edifici principal ens endolçaven Mireia Martín-Albo i Martina García al violí amb la seua mestra Inma Ortuño, també mamà d’aquesta escola.

A la volta de l’edifici principal estava Pablo Morales al baix elèctric, per últim any ja que està a lúltim curs de primària i ens demostrava els seus grans avanços interpretant rock amb molt d’estil. Prop del parc de l’escola Elisa Zerbst, Amey Wong, Giovanni Mora, Miguel Sigüenza, Rocío Martínez i Delia Laviós al teclat, cadascú amb el seu estil.

A continuació, el conjunt que forma la família de Juliettet Gibert, la qual canta hermoses melodies acompanyada per les guitarres dels seus pares; a la volta, just baix de la classe de música contarem per primera vegada amb Juan Dj, papà de l’escola, el qual va fer moure els esquelets de tots aquells que passaven per allí; just baix de la finestra de la biblioteca estava Emma Andrade, que ja havia debutat l’any passat junt a la seua iaia am l’ukelele al ritme de precioses cançons.

Prop de la font que hi ha al mig de pati estava la família de percussió: María Orts a la caixa, Juan Peña al xilòfon i les xiques del Grup de danses Bellaguarda Tradicions Altea, Valèria Pita, Alexandra Inga, Aila i Ana Robledillo amb la seua mamà Teresa, a les Castanyoles.

A la zona de la paret del rocódrom estava la família més nombrosa, la de vent. Martina Alvado i Rosa López, s’estrenaren amb la flauta travessera, doncs altres anys han estat a les Castanyoles i al teclat, respectivament; Mireia Ferrer al clarinet; Nora Morcillo i Gemma amb el seu duo de clarinets; el xicotet i graciós Guillem Ginestar que també s’estrenava al saxo; Marc, Bernat i Carles, divertit trío de clarinets que hem vist progressar al llarg del anys i que enguany s’acomiaden d’aquesta activitat al pasar a l’Institut el curs que ve; al trombó Manu Orcajada i Clara Llorens, a la que també trobarem a faltar el curs que ve; un espectacular quartet de vent metall ens esperava a continuació, format per Joan i Pere Colomera a la trompeta i bombardi, respectivament junt amb Rubén Hidalgo i Marc Varilla a la trompeta els qual ens sorpeneren amb melodies ben preparades; per últim, els seus predecessors i mestres al vent metall i pares d’alumnes Juan Tomàs Laviós, Joan Orozco i Ramon.

A més a més, les famílies de l’escola compartiren amb tots nosaltres aquesta jornada musical de portes obertes gaudint dels nostres músics, els seus avanços i el fruits que dona el gran sacrifici, la disciplina i la perseverància que implica l’estudi de la música.

PUBLICIDAD

En acabar les seues actuacions els músics es concentraren a les portes de l’edifici principal de l’escola on foren guardonats amb uns diplomes, com es mostra en la imatge al capdavall. Aquest acte va ser amenitzat per la música de la dolçaina i el tabalet, cortesia de la mestra Pepi Gomis i l’orientadora, Mari Pons, les quals ens sorpreneren interpretant música tradicional.

Agraïnt la col.laboració de les famílies, mestres i músics s’acomiadem fins l’any que ve amb una escola on la música gaudeix sempre del protagonisme que es mereix.
Cristina Alvado Orozco
Mestra de música del Ceip Les Rotes